Älä usko mitä tiedotusvälineet tai viranomaiset kertovat, vaan ajattele itse omilla aivoillasi.

Valtion ydintehtävien kriittinen tarkastelu veronmaksajien näkökulmasta olennaisten ja epäolennaisten esimerkkien avulla.

30.12.2010

City-Vihreät ovat kaikkein sekopäisintä sakkia

Onko avocado oikeasti vihreä
vaihtoehto pohjolan city-vihreälle?
Rimpuileekohan Pentti Linkola haudan kahleissaan Vihreiden ja muiden "luonnonsuojelijoiden" nykymeiningistä. Todettakoon nyt, että Linkolalla oli mielestäni ihan asiallisia pointteja ja hyviä ajatuksia - samaa ei voi sanoa nykyisistä "Vihreistä". Vietinpä tuossa pari viikkoa Lontoossa enkä voinut olla ihmettelemättä sikäläisten lumeterveys- ja vihreyssekoilua. Sama meininki näyttää olevan vielä toistaiseksi lapsenkengissä Suomessa viime vierailun perusteella, mutta eiköhän ne stadin sporalla liikkuvat luonnonlapset ole menossa ihan samaan suuntaan, kunhan uusin Britti-Voguen numero saapuu Suomeen.

En voi käsittää city-vihreiden maailmankuvaa, jossa esim. sähkö tulee töpselistä riippumatta siitä, että onko Suomessa riittävästi voimalaitoksia vai ei tai kuka ne saasteettomat voimalat suunnittelee, rakentaa ja kenen rahoilla - rahaakin vaan tulee jostain ja sillä voi ostaa juttuja. Myös raitiovaunut kulkevat uskon voimalla ja ruoka ilmestyy kauppaan itsestään ja kuka tahansa saa leiriytyä vapaasti minne tahansa.

Kaiken pitää olla luomua (tai siis purkin kyljessä pitää lukea "luomu" tai "bio"), mutta sillä ei ole merkitystä, että esimerkiksi avocadot ja muut eksoottiset hedelmät rahdataan keski-amerikasta asti - laivathan kulkevat todella ympäristöystävällisesti ja laivoja kasvaa puissa. Samoin kaikenlaiset soijatuotteet ja -korvikkeet - city-vihreää ei kiinnosta millaisella prosessilla ne tuotetaan tai missä, koska vinkuintiasta rahdattu soijamaito vaan nyt on niin paljon parempi vaihtoehto kuin esim maito, joka muuten tuotettaisiin lähialueen lehmistä. 

Huvittavinta oli Lontoossa vierailla erään sellistin luona, joka oli vihreyssekoilussaan niin pitkällä, että lihaa ei saanut hänen asuntoonsa tuoda edes vierailijan omassa laukussa. Ei tarvinnut kuitenkaan laukkua avata tutkittavaksi. Kuitenkin sitten tämä samainen sellisti poltti tupakkaa talon puutarhaan viettävä ovi auki -1 asteen pakkasella, jolloin se ydin- tai hiilivoimalla tuotettu lämpöpatterien lämpö katosi ulos kuin hiekanjyvä saharaan. Tarkemmin ajateltuna eihän talossa ollut juurikaan lämmintä, vaikka patterit olivat kyllä kuumia, koska kaikki ovet ulko-ovia myöten olivat täynnä ilmarakoja eikä yhtäkään tuplalasitettua ikkunaa löytynyt talosta. Ei se energian tuhlaaminen tai tekopyhyys tietenkään haittaa, koska soijamaidolla höystetty reilun kaupan tee yhdessä sademetsän paikalle raivatun tupakkaviljelmän tupakan kanssa saa city-vihreän tuntemaan itsensä niin hyväksi ihmiseksi, että vessassa ei tarvitse käydä ollenkaan kun voi vaan antaa pään paisua paisumistaan.

Niin se vaan on Lontoossa, että on ihanaa olla vihreä luomuihminen, joka ei osaa katsoa peiliin, vaan sinne samaan suuhun katoaa toiselta puolelta maailmaa rahdatut avocadot ja muutkin ihanat eksoottiset luomuhedelmät ja tupakat - kuka nyt niillä paikallisilla juurikkailla hengissä selviäisi. Helsinki seuraa tietenkin perässä kuin kuolema vanhaa apinaa. Kun Vihreiden kannatus on Helsingissä 2O%, niin koko Uudellamaalla se onkin sitten vain 10%. Maaseudulla Vihreillä ei sitten olekaan juuri kannatusta - mistäköhän syystä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti