Älä usko mitä tiedotusvälineet tai viranomaiset kertovat, vaan ajattele itse omilla aivoillasi.

Valtion ydintehtävien kriittinen tarkastelu veronmaksajien näkökulmasta olennaisten ja epäolennaisten esimerkkien avulla.

7.12.2010

Etnisesti neutraali mieshenkilö riehui linnanjuhlien jatkoilla ja puski itse päänsä oven lasin läpi - media pelaa heti rasismikortin.

Onkohan riehuja joku näistä punaisella ympyröidystä kutsuvieraista?

Ympäri tiedotusvälineitä onkin jo ehditty puimaan asiaa, jossa etnisesti neutraali mieshenkilö puski päänsä lasin läpi ja jakeli tappouhkauksia. Mediaa seuraamalla asiasta saa ristiriitaista tietoa, joten mitään varmaa ei tietenkään tässä vaiheessa voida kertoa.

MTV3 tosin ehti heti pelaamaan rasisti ja pahoinpitely -kortit:
"Pahoinpidelty on Linnaan kutsutun naisen avomies. Tilanne alkoi siitä, kun häntä haukuttiin tummasta ihonväristään. Miehen pää iskettiin Teatterin ikkunaan."

MTV3:n Uutinen kuitenkin muuttui myöhemmin muotoon, josta ei enää käykään ilmi, että oliko kyseessä pahoinpitely vai aiheuttiko etnisesti neutraali mieshenkilö vammansa itse:
"Silminnäkijän mukaan Linnasta paikalle saapunut mies oli joutunut sanaharkkaan ravintolan narikassa toisen miehen kanssa. Paikalla olleen henkilön arvion mukaan kyseinen mies olisi joutunut kuulemaan rasistisia kommentteja. Kuului voimakas kolahdus, joka aiheutui ikkunalasin hajoamisesta. Avecina ollut mies oli satuttanut päänsä todella pahasti. Miehen päästä suihkusi verta loskaiselle kadulle."

Ilta-Lehden mukaan mies todellakin pukkasi itse päänsä lasiin eikä rasismi -kortin käyttäminenkään ole tapauksessa selviö:
"Linnan vieraana olleen henkilön miespuolinen seuralainen joutui ilmeisesti sanaharkkaan ravintolan eteisessä. Riita päättyi siten, että mies poistettiin ravintolasta, ja hänet laitettiin käsirautoihin. Kun maahan kaadettu mies nostettiin pystyyn, hän pukkasi otsallaan ravintolan vieressä olevan lasioven rikki."

"Juhlissa mukana ollut tummaihoinen mies käyttäytyi ravintolassa niin aggressiivisesti, että järjestysmiehet päättivät poistaa hänet paikalta.
- Joku oli sisällä haukkunut häntä rasistisesti. Hän oli tulistunut siitä, kertoi ulkomaalaistaustaisen miehen suomalainen naisseuralainen.
Tilanne näytti rauhoittuneen, koska riehuva mies oli jo saatu aisoihin. Yhtäkkiä Ruotsalaisen teatterin ovea vasten painettu mies kuitenkin löi täysin varoittamatta päänsä teatterin lasiovesta läpi."

Helsingin Sanomat (aka Helsingin Pravda) ja YLE vaikenevat täysin asiasta. Mistäköhän syystä?

Malliesimerkki siitä mitä tapahtuu tiedotusvälineissä kun eriväriset ihmiset joutuvat sanaharkkaan ja käsiryysyyn. Ns. viharikoslaki on jo ennen syntymäänsä susi. Heti oletetaan, että kyseessä on rasistinen rikos, jos toisena osapuolena on kantaväestön edustaja ja toisena osapuolena etnisesti neutraali maahanmuuttaja, vaikka minkäänlaista näyttöä ei asiasta olisikaan. On kummallista, että aina kun ulkomaalaistaustainen henkilö todetaan uhriksi, niin asiasta keskustellaan automaattisesti rasistisena rikoksena.


Eihän sekään ole rasistinen rikos, jos ulkomaalaistaustainen henkilö esimerkiksi raiskaa suomalaisen naisen kaisaniemen puistossa. Usein näissä tapauksissa lehdistö on täysin vaiti myös rikoksesta epäiltyjen etnisestä taustasta, vaikka se voisi auttaa poliisia selvittämään rikoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti