Älä usko mitä tiedotusvälineet tai viranomaiset kertovat, vaan ajattele itse omilla aivoillasi.

Valtion ydintehtävien kriittinen tarkastelu veronmaksajien näkökulmasta olennaisten ja epäolennaisten esimerkkien avulla.

3.12.2010

Suomen Islamilaisen yhdyskunnan uusi Imaami Anas Hajjar - lääkäri, tohtori ja/vai atk-asiantuntija ?


Anas Hajjar - lääkäri, tohtori ja/vai ATK-asiantuntija?
Anas Hajjar - lääkäri, tohtori
ja/vai ATK-asiantuntija?
Lehdistöön ei voi luottaa. Suomalaiset toimittajat ovat niin epäpäteviä, etteivät osaa tehdä edes ihmisten taustojen selvitystyötä kunnolla. Esitän alla muutamia poimintoja Suomen Islamilaisen yhdyskunnan uudesta imaamista, Anas Hajjarista, jonka ammatti on ainakin lehdistön ja monen muun tahon mukaan "lääkäri", vaikka ilmeisesti hän on vain "rekisteröity lääketieteen opiskelija". Jos näin on, niin miksi hän esiintyy lääkärinä?



Eikö ammattinimike "lääkäri" ole suojattu ja sitä saa käyttää vain valmistuneet lääkärit, eikä esimerkiksi lääketieteen opiskelijat ?
Ainakin tämän mukaan:

"Lääkäri on Suomessa lääketieteen lisensiaatin (LL) tai ulkomailla vastaavan koulutuksen saanut terveydenhuollon ammattilainen, joka on saanut oikeuden harjoittaa lääkärinammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Suomessa terveydenhuoltoa valvoo ja lääkärinoikeudet antaa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira)."

Todella useassa yhteydessä Anas Hajjar, joka on ilmeisesti aloittanut lääketieteen opinnot Suomessa niitä kuitenkaan loppuun suorittamatta, esiintyy nimikkeellä "lääkäri". Jopa YLE on todennut, että Anas Hajjar on "ammatiltaan lääkäri". Toisaalla taas esitetään, että hän on "lähes valmis lääkäri". Toisaalla osataan kertoa, että "Imaami työskentelee arkisin atk-asiantuntijana Katriinan sairaalassa" (s. 9). Tietyissä yhteyksissä hän esiintyy myös arvonimellä "tohtori" - minkä alan tohtorista mahtaa olla kyse?

Jos lehdistö erehtyy ja Hajjar ei ole oikeasti lääkäri, niin luulisi Hajjarin kaltaisen julkisuudessa esiintyvän henkilön tietävän, että lääketieteen opiskelija ei ole sama asia kuin "lääkäri" ja rehellisyyden nimissä korjaavan tämän väärinkäsityksen. On myös mielenkiintoista, että lääkärinä esiintyvä henkilö työskentelee ATK-asiantuntijana, mutta toisinaan hänelle kelpaa titteliksi pelkkä "tohtori". Onko hän siis lääkäri vai esiintyykö hän valheellisesti lääkärinä ja jos esiintyy, niin tulisiko lehdistön lisäksi poliisin kiinnostua asiasta ?

Kysymys on aiheellinen siksi, että jos hän ei tosiasiassa ole lääkäri, mutta antaa lääketieteellisiä lausuntoja, niin lausuntoja voidaan pitää erheellisesti tosina, joka on täysin vastuutonta toimintaa kyseiseltä henkilöltä ja lehdistöltä.

Aamulehden (12.11) mukaan Kliinisen fysiologian emeritusprofessori Esko Länsimies pitää huuhaana imaami Anas Hajjarin väitteitä murrosikäisten varhaisesta kypsymisestä etelän maissa ja toteaa, että Hajjar esiintyy lääkärinä, vaikka hän ei ole suorittanut tutkintoa loppuun.

Onko Hajjar lääkäri vai ei ja jos ei, niin miksi häntä kutsutaan lääkäriksi, jopa virallisesti YLE:n toimesta - mistä helvetistä näitä kesätoimittajia oikein tulee?


Tässä muutamia poimintoja tiedotusvälineistä:

"Anas Hajjar valittiin tällä viikolla Suomen Islamilaisen yhdyskunnan uudeksi imaamiksi. Hänen edeltäjänsä imaami Khodr Chehab kuoli viime viikolla. Siviiliammatiltaan Anas Hajjar on lääkäri."

"Liian moni kadunmies jää vain negatiivisten tietojen varaan, syyrialaissyntyinen lääkäri Anas Hajjar harmittelee."

Puhujana lääkäripäivillä:
"LK Anas Hajjar, Vantaan kaup., Katriinan sair."
"Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan (Rabita) parissa toimivalla Hajjarilla on meneillään Koraanin käännöshanke arabiasta suomeen. Anas on ammatiltaan lääkäri."

"Suomen Islamilaisen Neuvoston varapuheenjohtaja, lääkäri Anas Hajja."

"Globalisaatio asettaa koulujen uskonnonopetuksen entistä tärkeämpään asemaan, painottavat luterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma, ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ja Suomen Islamilaisen Neuvoston varapuheenjohtaja, lääkäri Anas Hajjar."

"Imaamiksi nimitetty Anas Hajjar työskentelee arkisin atk-asiantuntijana Katriinan sairaalassa."

Tulee väkisin mieleen tapaus Ali Qassim, joka sai viiden kuukauden (5 kk) vankeustuomion kehitysapumäärärahojen väärinkäytöstä ja kirjanpitorikoksista. Tuomio ei tietenkään estänyt ALi Qassimia ja kumppaneita saamasta lisää rahaa valtiolta rasismin vastaisten seminaarien järjestämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti