Älä usko mitä tiedotusvälineet tai viranomaiset kertovat, vaan ajattele itse omilla aivoillasi.

Valtion ydintehtävien kriittinen tarkastelu veronmaksajien näkökulmasta olennaisten ja epäolennaisten esimerkkien avulla.

23.11.2010

Harri Tirronen - Ajattelija, kirjoittaja, ihmistuntija.

HUOM !

Seuraava blogikirjoitus kommentteineen julkaistiin Uuden Suomen Puheenvuoro -palvelussa Harri Tirrosen toimesta. Harri Tirronen kuitenkin poisti kirjoituksensa sen jälkeen kun kävi ilmi, että hänen väitteensä rasismista olivat täysin tuulesta temmatut. Näitä Tirrosia, Lipposia, Braxeja,  Viljasia, Illmanneja ja muita monikulttuurisuussekoilijoita vaivaa sama tauti - he ovat niin vainoharhaisia, että näkevät rasismia joka paikassa.

Nauttikaa:

 

Toivottavasti rasismin lietsojat ovat nyt tyytyväisiä

Kaiken maailman halla-aholaiset, hommafoorumit ja täälläkin maahanmuuttajia mustamaalaavat ovat nyt saavuttaneet päämääränsä. Ihmishenkiä on menetetty rasistien suorittamassa kebab-ravintolan murhapoltossa. Menehtyneet ovat ilmeisesti asiaan kuulumattomia sivullisia. Jotkut vanhemmat ovat nyt menettäneet lapsensa ja sisarukset veljensä. Suuri suru on kohdannut perheitä. Joko nyt tehdään rasismin lietsonnasta loppu?

Sivun alkuun Kommentoi 199 kommenttia
Missä on uutisoitu tekijät tai uhrit tai heidän etninen taustansa? Itse en ole vielä tuota viittausta löytänyt.
Käyttäjän harritirronen kuva
Käytä aivojasi, kaksi tummiin pukeutuneita henkilöä on nähty räjähdyksen jälkeen poistumassa ulkomaalaisten pitämän ravintolan liepeiltä.
Mitäs jos paljastuu, että ravintolaväki itse päätti polttaa ravintolan? Tai että jokin muu riidoissa ulkomaalaisryhmä teki sen? Pyydätkö miehekkääsi anteeksi tahoilta, joita vastaan yrität lietsoa vihaa, vai oletko vain puskista huuteleva raukka?
Kerrotko vielä miksi nämä kaksi tummiin pukeutunutta henkilöä eivät voineet olla nämä ulkomaalaiset ravintolanpitäjät itse?
Ainakaan Aamulehti ei muuten täsmentänyt nähtiinkö näiden kahden juoksevan ravintolan liepeiltä ennen vai jälkeen räjähdyksen.
Ketjussa esittämistäsi aivopieruista päätellen sinulla taitaa olla aivot pysyvästi narikassa, kun katselet maailmaa kukkahattutädin pinkkien silmälasien läpi.
Luuletko olevasi rikostutkijakin? Osta itsellesi hamekangas.
Käyttäjän harritirronen kuva
Guy, hahmot nähtiin, tv uutisten mukaan, poistuvan välittömästi räjähdyksen jälkeen. Huom! Jos kyseessä olisivat olleet viattomat paikalle osuneet niin eivätkö he olisikin jääneet katsomaan mitä oikein tapahtui. Ei tuollaisia räjähdyksiä joka päivä tapahdu. Kyseessä oli kaiken järjen mukaan palon sytyttäjät.
Onko sinulla sisäpiirin tietoa asiasta? Mitäpä jos kepap-ravintolan pyörittäjät itse polttivat ravintolansa vakuutuskorvauksien takia?
Se lienee yhtä mahdolliden skenaario kuin omien angstiesi johdosta kirjoittamasi tunteellinen purkaus.
Veli Hyvönen
Vantaa
Käyttäjän JoannaKurki kuva
Vakuutuksen olemassaolo on helppo poliisin selvittää, joten mahdollinen vakuutuspetos on helppo eliminoida listalta tutkinnan aikana.
Itse en mielelläni lähtisi syyttelemään ketään tai mitään, mutta mielestäni alkuperäisen kirjoittajan suunta on todennäköisempi tässä kohtaa.
Juu toki, näitähän oli Lahdessa aikanan kaksinkin kappalein, tässä on toinen Lahdessa sattunut rasistinen hyökkäys loppusuoralla http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/1999/11/6499/lahden-ostoskeskus...
vakutukselahan ei ollut tämän kanssa mtään tekemistä, eihän?
JK: Mihin perustat oletuksesi alkuperäisen kirjoittajan suunnan todenperäisyydestä?
Onko sinulla kenties tilastoja siitä kuinka moni vastaava tuhopoltto on prosentuaalisesti ollut minkäkin ryhmän tekemiä?
Mitkä ovat prosentit taulukossasi vaikkapa seuraavien rasististen ryhmien osalla:
A.)Rasistit jotka ovat tehneet tekonsa koska kaiken maailman halla-aholaiset, hommafoorumit ja täälläkin maahanmuuttajia mustamaalaavat ovat käskeneet näin tehdä.
B.)Rasistit jotka ovat tehneet tekonsa ilman että ryhmässä A olevat vaikuttajat olisivat näin käskeneet tehdä.
C.)Rasistit jotka ovat tehneet tekonsa vaikka ryhmässä A olevat vaikuttajat ovat heille usein ja eri yhteyksissä antaneet ymmärtää, että mitään tällaisia tekoja ei saa tehdä.
D.)Rasistit jotka tekevät vakuutuspetoksia.
E.)Rasistit jotka eivät pidä Kurdeista.
F.)Rasistit jotka eivät pidä Turkkilaisista.
G.)Rasistit jotka eivät pidä kilpailijoistaan.
H.)Rasistit jotka eivät pidä siitä että heidän jumalastaan piirretään (pila)kuvia.
I.)Rasistit jotka eivät pidä buddhalaisista.
J.)Rasistit jotka tuntevat erityistä kiinnostusta tulta kohtaan, ts. pyromaanirasistit.
K.)Rasistit jotka eivät pidä turkiksista, lihan syönnistä, BMW-merkkisistä citymaastureista, jne.
L.)Rasistit jotka ovat henkilökohtaisesti kokeneet jotain epämiellyttävää joiltakin henkilöiltä ja jotka kostavat tämän näille henkilöille.
M.)Jotkut ihan muut rasistit.
Käyttäjän harritirronen kuva
Tämä maa on tällä hetkellä todella sairas. Myrkynkylväjät korjaavat satoaan.
Valitettavasti näin on.
Kukakohan tässä on myrkynkylväjä?
Kuten Jorma Tapiokin tuossa alla sanoi, poliisi tutkii, syyttäjä syttää, tuomari tuomitsee.
Aika hätäistä on mielipiteen muodostus puoleen ja toiseen. Odotellaan nyt faktoja asiasta.
Sinusta tulisi Harri muuten hiton hyvä lööppitoimittaja.
Jep, saa nähdä millaisen sadon sinä tulet nyt saamaan. Tätä kirjoitaessani olet ainakin jo saanut 120 vastausta, tiedä sitten mitkä noista ovat jyviä ja mitkä akanoita mielestäsi.
Käyttäjän bujormanen kuva
Voipi olla kurdien ja turkkilaisten välistä rasismia. Myös kettutytöt ovat erikoistuneet asuintalojen tuhopolttoihin.
Mutta poliisi tutkii, syyttäjä syyttää ja käräjäoikeus tuomitsee. Odottakaamme sitä kaikessa rauhassa.
Käyttäjän harritirronen kuva
Onneksi sä et ole rikospoliisi, toivottavasti.
Onneksi et säkään.
"tummiin pukeutuneita henkilöä"
Mie ja Manne - myö ei myönnetä mittään!
(lukuohje: ironia)
Käyttäjän harritirronen kuva
Näissä keskusteluissa oppii aina uutta ihmisluonnosta.
Käyttäjän gagarin kuva
Niin tai näin, hommaforumilaiset kyllä saavat asian kääntymään mamuja vastaan. Jos kyseessä ovat olleet mamut itse, he ovat tietysti syyllisiä, ja jos kyseessä ovat olleet rasistit, niin se osoittaa kuinka huono vaikutus mamuilla on yhteiskuntaamme.
Käyttäjän harritirronen kuva
Mulle on mysteeri, mistä se viha muita ihmisiä kohtaan kumpuaa.
Ei kai se nyt mikään mysteeri ole. Ideologioistahan se viha kumpuaa. Natsismista, islamista jne.
Suomalainen natsismi menee liian pitkälle. Poliittinen ilmapiiri löyhentää pidikkeitä ja yllyttää ilkivallantekoihin.
Myös suomalainen islamismi menee liian pitkälle, kun kaikki annetaan periksi ja mistään ei kritisoida.
Penisallergia ainakin taitaa altistaa joitakin jopa maksettuja Usarin blogaajia vihaan muita ihmisiä kohtaan.
Käyttäjän wonterghem kuva
http://news.bbc.co.uk/panorama/hi/default.stm
Oikea rasismin lietsonta, BBC tänään.
Käyttäjän harritirronen kuva
J. Gagarin oli hieman ylempänä olevassa kommentissaan oikeassa.
Gagarinhan oli sitä mieltä, että kyseessä voivat olla myös mamut itse. Sinä olit täysin toista mieltä, en kyllä ymmärrä mihin perustuen, ja nyt Gagarin onkin oikeassa. Koita päättää.
Olivatko tekijät suomalaisia rasisteja?
Mamuillasi on muuten ihan normimeininkiä myös tällaiset "reviirikiistat".
Ja jos nyt vähän puntaroitaisiin, niin pistetäänpä sinne toiseen kuppiin maahanmuuttajien suorittamat tapot,pahoinpitelyt,raiskaukset,joukkoraiskaukset,ryöstöt.. Joko nyt olet tyytyväinen!
Mikäli syylliset osoittautuvat todellakin etnisiksi suomalaisiksi, ja syynä viha maahanmuuttajia kohtaan on teko jyrkästi tuomittava ja valitettava, mutta teko on aivan yhtä tuomittava kuin jos maahanmuuttajat syyllistyisi vastaavasti samaan rikokseen kantasuomalaisia tai muita etnisiä ryhmiä kohtaan. Näinhän ei kuitenkaan sairaassa demlalaisessa suomalaisia syrjivässa oikeusjärjestelmässämme suinkaan ole vaan se katsoo, että rasismi ja viharikokset ovat täällä vain valkoisen heteromiehen ominaispiirre.
Käyttäjän harritirronen kuva
Uhrien tietoja ei ole annettu julkisuuteen, mutta vaikuttaa siltä, että kolme kuollutta ja neljä loukkaantunutta, yksi vakavasti ovat kantasuomalaisia nuoria. Hämmästyn, että yhä täällä puolustellaan tätä tekoa. Järki on jättänyt tämän maan.
Nyt ei ole kysymys mistään vanhan autotallin polttamisesta vaan ilmiselvästä terrorismista.
Suomessa ei näitä selviä terroritekoja oikein sellaisiksi mielletä vaikka tämäkin hirmutyö täyttää kirkkaasti terrorismin määritelmän.
Kyllä, kylmäveristä terrorismia oman suomalaisen uskonsa puolustuksella.
Kirjoittaja on löytänyt syylliset ennen poliisia. Onnittelut!
Käyttäjän harritirronen kuva
Etkö ole seurannut tv uutisia?
Väittäisin kyllä, että poliisin todennäköisin tutkintalinja on tällä hetkellä vakuutuspetos. Näitä ravintoloita kun tuppaa yleensä palamaan enemmän tai vähemmän (nyt enemmän) tuhoisasti säännöllisin väliajoin...
Käyttäjän harritirronen kuva
Ei vakuutuspetoksia tuollaisilla räjähteillä joissa menetetään ihmishenkiä, tehdä.
"Ei vakuutuspetoksia tuollaisilla räjähteillä joissa menetetään ihmishenkiä, tehdä."
Eli poliisi voi huoletta sulkea pois tämän tutkintalinjan.
Miten niin ei? Ettet nyt vain olisi innostunut liikaa, kun pääset pelkäämääsi tahoa tölväisemään vailla minkäänlaisia todisteita. Pyritkö tahallasi lietsomaan vihaa, vai oletko vain yksinkertainen?
A) Räjähteistä ei ole annettu tietoa, tämänhetkinen teoria taitaa olla että ravintolan keittiössä syttyi tulipalo ja mahd. räjähdys johtui sitten kaasuliedestä tms. - tai näin ainakin on poliisit puhuneet.
B) Uhrit menehtyivät tulipalossa ravintolan yllä olevan rappukäytävään, ilmeisesti savuun ja häkään, ei mihinkään räjähdykseen.
Tämänhetkinen tieto siis viittaa siihen, että ravintolan keittiössä pistettiin alulle tulipalo, joka taas viittaa siihen, ettei kyseessä ole mikään skinien "molotov ikkunasta" tms.
tämä on tilastollinen tosiasia. samoin on tosiasia se, että näiden ravintoloiden omistaja tuppaa olemaan bisnestajuton kantasuomalainen, jonka äly ei riitä sen kummempaan rötökseen kuin tulipalon sytyttämiseen ja peilin ääressä viattoman ilmeen harjoitteluun: "en se mää ollu. musulmaanit sen varmana poltti!"
Eivät ne "musulmaanit" sen viattomampia ole kuin kantasuomalaisetkaan.
Tällainen yksityiskohta kiinnitti huomion:
"Pizzeria Julietissa oli tehty palotarkastus noin vuosi sitten, kun ravintola avattiin. Ravintolan omistajat ovat kuitenkin sen jälkeen vaihtuneet useita kertoja."
(IS)
Käyttäjän harritirronen kuva
Nyt en ymmärtänyt, mutta ehkä muut ymmärsivät kuinka omistajan vaihdokset tähän liittyvät.
Eivät välttämättä liitykään. Eivät välttämättä paikalta juosseet miehetkään. Olisi kai kohtuullista odottaa tutkinnan tuloksia ennenkuin ketään tuomitaan.
Käyttäjän juhamakinen kuva
Tietämättä vielä tekijöitä ja teon motiivia, ei asiasta kannata leimata mitään tahoa. Mielenkiintoista asiassa on se, että teko tapahtui aivan samoilla minuuteilla kuin Malmön Rosengårdin räjähdys/tulipalo, jossa kohteena oli maahanmuuttajayrittäjä.
Suomessa on tehty valitettavan paljon ns. viharikoksia.
Pelolla ja vihalla ratsastavaa liikehdintää on monissa Euroopan maissa.
Pahinta ei kuitenkaan ole ääripopulismin nousu, vaan pahinta on hiljainen enemmistö joka ei puutu siihen.
Nyt tarvitsemme välttämättä rasisminvastaisia talkoita - kaikenlaiseen syrjintään on saatava nollatoleranssi.
Meidän on toivotettava tervetulleiksi vierailta mailta tulleet lähimmäisemme. Suhtaudutaan heihin kuten toivomme itseemmekin suhtauduttavan.
Tarvehditään, katsotaan silmiin ja jutellaan heidän kanssaan.
Mennään kahville ja syömään heidän pitämiinsä kahviloihin ja ravintoloihin.
Ei se sen vaikeampaa ole.
Käyttäjän harritirronen kuva
Suomessa on nyt suuren enemmistö ja viranomaisten aika ryhdistäytyä ja viheltää tämä rasistien peli poikki, kertakaikkiaan.
Missä näet rasismia?
Olet siis itse nähtävästi rasisti, löydät syylliset jo ennen kuin heitä tai mitään syitä on selvillä täysin ennakkoluuloihisi nojaten. Tuollainen peli on todellakin puhallettava poikki mitä itse harrastat.
Suomen laissa ei ole viharikosta, vaikka jotkut sitä näköjään kovasti sinne haluaisivat. Siksihän niitä nyt epätoivoisesti kirjataankin. Ongelmia on siinä,saadaanko muslimit oppimaan maan tavoille ja pitämään uskontonsa kodin seinien sisäpuolella.
Olen toiminut juuri noiden ohjeiden mukaan: tervehtinyt, katsonut silmiin, hymyillyt ja puhunut maahanmuuttajille. Erityisesti maahanmuuttajamiehistä minä, nuori nainen, olen saanut varsin kielteisiä kokemuksia. He näyttävät tulkinneen, että silmiin katsominen ja hymy on minun osaltani ollut seksuaalinen kutsu ja viesti valmiudestani ja halukkuudestani käytettäväksi. He eivät ole osanneet tai halunneet kunnioittaa rajojani. Nykyään en käyttäydy ystävällisesti maahanmuuttajamiehiä kohtaan vaan välttelen heidän katsettaan, en hymyile heille ja toivon, että he eivät olisi täällä saamassa oloani epämukavaksi.
Mielenkiintoista. Entä maahanmuuttaja naiset, etenkin aasialaiset, hymyiletkö heille.
Jotkut suomalaiset naiset eivät hymyile heille, pikemminkin päin vastoin, katsovat nenänvartaan pitkin halveksiva ilme kasvoillaan. Näille joillekin suomalaisille naisille kun kaikki aasialaiset naiset ovat huoria jotka alentuvat antamaan piparia heidän inhoamilleen miehille.
Rasistisista rikoksista 20% tekee maahanmuuttaja, vaikka heitä on väestöstä n. 3%. On siis aivan turha leimata suomalaisia.
"Uhrien tietoja ei ole annettu julkisuuteen, mutta vaikuttaa siltä, että kolme kuollutta ja neljä loukkaantunutta, yksi vakavasti ovat kantasuomalaisia nuoria."
"Mulle on mysteeri, mistä se viha muita ihmisiä kohtaan kumpuaa."
Jos analyysisi on oikea, niin mysteeri se on minullekin. Mistä se viha näitä kantasuomalaisia nuoria kohtaan oikein kumpuaa?
Eihän niille terroristeille pälähtänyt päähän, että nukkuvia suomalaisia tappavat.
Koko Tampere töihin, että tekijät saadaan kiinni!
Voisitko laittaa vielä lähteen/linkin, missä syylliset jo selvillä. Mun mielestäni typerää laittaa arvailuja tekijästä, sillä törkeää ja kuvottavaa tuo on joka tapauksessa, oli tekijä kuka tahansa. Eikä tästä voi ketään ryhmää syyttää, kuten ei Sellon ampumisjutussakaan, vaan on oikeasti yksittäistapaus.
"Suomessa on nyt suuren enemmistön ja viranomaisten aika ryhdistäytyä ja viheltää tämä harritirrosten vihalietsontapeli poikki, kertakaikkiaan."
Ja lisäyksenä: On suorastaan säälittävää valjastaa kolmen ihmisen kuolema oman kapeakatseisen agendansa taakse. Etkö yhtään häpeä häpäistä heidät?
Käyttäjän harritirronen kuva
Olis siihen iskuun syyllinen kuka tahansa niin rasismin vastustamisessa ei ole mitään väärää missään tilanteessa.
Käyttäjän harritirronen kuva
Siis, ne murhapolttajat yrittivät tuhota kebab-ravintolan ja siinä onnistuivatkin, mutta tulivat samalla tappaneeksi sivullisia. Ilmeisesti porraskäytävässä majailevia tai sitten portaan asukkaita. Onhan sekin mahdollista, että kyseessä oli keba-ravintolan henkilökuntaa.
Jep. Tuossa taitaa olla tämän hetken faktat. Toivon poliisien selvittävän tämän nopeasti. Oma mielipiteeni on edelleen, ettei kenenkään pitäisi tämän perusteella lietsoa vihaa suuntaan tai toiseen. Joten en ymmärrä alkuperäistä kirjoitustasi tai sen päämäärää, jollei ole sitten päähänpistona kirjoitettu pahemmin pohtimatta. Surullinen tapaus tämä on!
erittäin vakava ja valitettava tapahtuma tosiaan, mutta en itse menisi syyttämään siitä ketään ennen kuin poliisi ja syyttäjä ovat sen tehneet.
Käyttäjän harritirronen kuva
Johan maahanmuuttajavastaiset ovat puolustelleet ja vähätelleet tätä iskua. Mutta eiköhän ääni kellossa vielä muutu. Olen varma, että tämä oli liikaa. Nyt rasistit todella laitetaan viranomaisten ja lehdistön toimesta ruotuun.
Kuka ja missä on puolustellut tai vähätellyt?
Ettet vain taas kerran valehtelisi saadaksesi omaa ahdistustasi ja raivoasi purettua?
Rasisteja on Suomessa häviävän vähän. Itsekään en tunne ainoatakaan.
Käyttäjän harritirronen kuva
Tässä on nyt selvä trendi. Ensin kaasuhyökkäys pride kulkuetta kohtaan Helsingissä. Nyt kebab-ravintolan murhapoltto. Jos viranomaiset ja poliitikot eivät nyt herää niin ei ne herää ikinä.
Käyttäjän wonterghem kuva
Homot kostavat pride iskun, sytyttämällä Kebab ravintolan?
Eiköhän FvW:n olisi parempi kansanedustaja- ehdokkaana ottaa hatkat ja olla kommentoimatta.
Persuismin taso on juuri tätä!
Käyttäjän harritirronen kuva
Freddy, sä olet kunniaksi perussuomalaisille.
Käyttäjän wonterghem kuva
Otin malli Tirroselta, mutkat suoraksi.
Käyttäjän JaniRantala kuva
:D
Täyttä roskaa kuten kaikki isokyynel-tirrosen itkuvirret. Ovatko sitten kantasuomalaisiin kohdistuvat ulkomaalaisperäisten tekemät murhat, tapot, pahoinpitelyt, puukotukset,raiskaukset samalla tavalla mielestäsi rasistisia viharikoksia? Missä on trendistäsi Jumbon massamurhaaja Ibrahim Shkupollin rasistinen viharikos?
Rasistinen trendisi koostuu pikkupoikien kaasuttamisesta, jossa ei loukkaantunut kukaan ja tapauksesta jonka tekijöistä ei tiedetä mitään.
Jaahas, täällä on toinenkin Pegu. Kovin on huonompi kirjoitustyyli, kuin "alkuperäisellä". Luulen, että koulutustaso on myös kovin alhainen. Eikä ole asunut ainakaan montaa vuotta ulkomailla, sen verran kehittymätön ja lapsellisen naiivi on maailmankuva. Voi tarvita äänestyskopissa apulaista rustaamaan sen persuehdokkaan numeron, ellei sitten piirrä kirkkovenettä.
Lähetin poliisille vinkin Harri Tirronesta hänellä on näemmä jonkinlaista sisäpiiritietoa tästä tapauksesta.
Oikein hyvä.
"Älä levitä huhuja tai valheita."
"Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan."
Näitäkin tämän palvelun sääntöjä tämä vihanlietsoja on rikkonut.
Käyttäjän harritirronen kuva
Ei sun tarvii, poliisi tietää jo miten asia on kun kieltäytyivät kommentoimasta.
Käyttäjän markuslehtipuu kuva
Hyvinvointivaltion sopimus on petetty.
Käyttäjän hautakangas kuva
Itsellenikin tuli mieleen päivällä, kun luin että kyse oli pizzeriasta, että oli tuntunut kunnon räjähdys - ja kun viereisessä uutisessa kerrottiin Malmön pommi-iskusta.
Toivon, että kyseessä oli onnettomuus. Ja jos Suomessa on noin saatanan typeriä terroristeja, olisi omaksi parhaakseen että tappavat seuraavaksi itsensä.
Kaikella ystävyydellä, mutta pikkaisen hysteerisiä nyt ovat Tirronen, maalaismummot ja muut tämän rasisminsa kanssa. Tosiaan väitän, että tässä vaiheessa todennäköisin vaihtoehto on omistajan yrittämä/tilaama tuhopoltto vakuutuksen vuoksi. Ja jos näin on, se selviää kyllä ihan muutamassa päivässä - omistajat ja heidän vakuutuksensa kun lienevät tiedossa. Kuulusteluissa murtuvat, jos ovat syyllisiä.
Voi toki olla sitä viharikostakin tms. taustalla, mutta katsotaan nyt ensin tuo todennäköisin syy läpi. Jotenkin on sellainen kutina, että tässä on koitettu "pientä" keittiöpaloa vakuutusten rahastamiseksi, mutta homma on levinnyt käsistä.
Käyttäjän harritirronen kuva
Ei vakuutuspetoksissa käytetä räjähdysaineita.
Vielä kerran, ei ole mitään tietoa räjähdysaineista.
Onko sinulla uutta tietoa, että käytettiin nimenomaan räjähdysainetta?
Vaikka teknisiin yksityiskohtiin ei ole syytä julkisesti tarkemmin mennäkään, niin tuonkaltaisen räjähdyksen saa aikaan ilman räjähdysaineeksi luokiteltuja aineitakin. Tähän viittaavaa tietoa on ollut myös uutisissa.
Muutoinkin pyytäisin kaikkia, myös sinua, rauhoittumaan ja välttämään turhaa spekulointia. Pahimmillaan väärin syytetty ihminen on lynkattu, ei tosin Suomessa tietääkseni tällä vuosituhannella.
tässä vaiheessa pitäisin "viharikosta" yhtä todennäköisenä kuin tuota edellä mainitsemaasi. Oli niin tai näin, syyllinen/syylliset pitää saada oikeuden eteen.
Jos Tirrosella on syylliset tiedossa, niin on mielestäni kohtuullista antaa heistä poliisi vinkki.
Toisaalta jos kyse on vain Tirrosen ennakkoluuloista, niin jäädäänpä odottamaan, olivatko ne oikeassa. Jotenkin kuitenkin saattaa olla politiikan tekoa ikävän tapahtuman uhrien kustannuksella. Aikoinaan kun nuori mielenterveysongelmainen ateisti ammuskeli koulussa, paheksuin minäkin ateistien leimaamista.
Mikäli asia on niin kuin nyt poliisi epäilee, että kyse on rikoksesta, ovat syylliset tietenkin pyrittävä saattamaan oikeuteen heidän asenteistaan tai ihonväristään riippumatta.
Käyttäjän harritirronen kuva
Onko huonoa politiikkaa jos sanon, että tämä maa on sairastunut rasistisesta propagandasta ja nyt siitä myrkyn kylvämisestä on tehtävä loppu.
"Onko huonoa politiikkaa jos sanon, että tämä maa on sairastunut rasistisesta propagandasta ja nyt siitä myrkyn kylvämisestä on tehtävä loppu."
Oletettavasti et viittaa kantasuomalaisia kohtaan harrastamaasi/harrastettuun rasismiin, joten vastaan näin:
Se ei ole huonoa politiikkaa, vaan säälittävä yritys valjastaa kolmen todennäköisesti viattoman nuoren kuolema oman agendan taakse sekä todennäköisesti laitonta vihanlietsontaa tiettyä ryhmää kohtaan.
Enemmänkin huonoa pilaa.
Käyttäjän harritirronen kuva
Siis, onko rasismin vastustaminen vihanlietsontaa rasisteja kohtaan?
Eiköhän saman tien suljeta kaikki väärinajattelijat, Homma-forumilaiset, Persut, natsit, yms. (you name it) jollekin kivalle "työleirille." Haiskahtaa vahvasti toisen maailmansodan Saksalta...kiitoksia muuten viikon aivopieruista!
Käyttäjän harritirronen kuva
Tarkoittaako tuo, että murhapoltto oli sun mielestä hyvä juttu. Minä en ole koskaan kannattanut vankiloita, toisin kuin äärioikeistolaiset. Minusta sairaiden pitäisi saada ihan länsimaisten normien mukaista hoitoa ja vielä pilaantumattomien lasten pitäisi saada kasvatusta toisia ihmisiä suvaitsevaiseen suuntaa.
Käyttäjän elukka kuva
Toivottavasti Harri näyttelet vain noin typerää. Minulla on nimittäin paha pelko perssiissä, että et näyttele, vaan tosissasi väännät tätä aivotonta suvaitsevaisuuden fraselogiaa.
Mitähän, jos ensin tuomitaan rikolliset väriin katsomatta, ja odotetaan lisätietoja tekijöistä?
Kilpailevat kebab-veijot ovat ennenkin hyökänneet kanssaveljiensä laitoksiin Suomessa, eli ei olisi 1. kerta, kun aluksi syyllistetään suomalaiset ilman syytä. Voi se olla joku järjetön suomalainenkin enpä kiellä...
Käyttäjän harritirronen kuva
Päinvastoin, minun mielestäni suvaitsemattomuus on aivotonta.
niin, ja keijo-persut hakkaa toisiaan hampaisiin nakkikiskan jonossa, ei ole ensimmäinen eikä toinenkaan kerta kun kotoa herätään housut jalassa ja takki veressä. voi se olla toki joku arska tai penttikin.
Miten kehtaat olla olevinasi noin varma teon motiiveista.
Kuule, sitä ei voi millään tietää syitä mitä tässäkin on takana. Ja vaikka paljastuisikin lopulta joksikin epämääräisten valkolaisten tekemäksi jutuksi, niin syyt on silti epäselvät..kuten miksi juuri tämä kebappipaikka, ehkä nämä olivat siellä aiemmin esim.kännissä heiluneet ja tulleet heitetyksi pihalle ja sattuivat olemaan erityisen kaistapäisiä tyyppejä.. turha sitä on arvailla! :/
Käyttäjän harritirronen kuva
Siitä päättelin, kun muutaman kerran olen hairahtunut lukemaan homma-foorumia tai jotain muuta kaistapäiden palstaa niin siellä on porukka aivan sekaisin. Olen tätä jo jonkin aikaa pelännyt. Tämä sama kuvio nähtiin saksassa 1930-luvulla. Yleensä kai kyseessä on vaikutuksille alttiita nuoria, jotka eivät vielä osaa käyttää omia aivojaan. Vai kannattiko pilata elämänsä lopullisesti.
60-lukulaisuuden hegemonian mukaiseen viralliseen totuuteen mukautuminenhan vaatiikin poikkeuksellisia kognitiivisia kykyjä. Vasemmistolaiset ovat vain kierolla tavalla innoissaan tällaisista tapahtumista päästessään syyttelemään konservatiiveja (l. "rasisteja") kaikesta pahasta maailmassa.
Sinun ylivertaisella auktoriteetillasi varmaan pidät, että FT Hankamäkeä "kaistapäänä", mutta nähdäkseni hän on sanonut tästä yhteiskunnallisesta aiheesta varsin osuvasti:
"Itse näkisin, että ääriajattelu ei ole enää marginaaliryhmien ilmiö, vaan se on leviämässä valtavirtojen asenteeksi. Radikalismi ei kuitenkaan synny kansankiihottajien taikasanoista, vaan sen syyt johtuvat ajattelemattomasta politiikasta, joka tuottaa työttömyyttä, köyhyyttä ja kurjuutta Euroopan entisten hyvinvointivaltioiden kaduille. Vastaukset Hännisten näkemiin ongelmiin olisivat siis löytyneet helposti. Jos keskitysleirit taas jonakin päivänä avaavat ovensa, syyllisiä ovat massamaahanmuuttoa ajaneet ministerit.
Mielestäni on väärin pelotella ääriajattelijoilla, sillä he eivät ole syy vaan seuraus. He toimivat indikaattoreina. Parempi olisi kavahtaa ajoissa hallitusten virallista politiikkaa. Ja viisaampaa olisi kohdata myös konfliktit valtioiden rajoilla kuin sallia niiden siirtyminen keskelle kansalaisyhteiskuntaa, esimerkiksi jonkin lasista tehdyn buildingin edustalle."
Harri Tirronen tuntuu oikein hykertelevän tyytyväisyydestä tämän onnettomuuden johdosta,ensimmäinen ajatus vaikuttaa olevan "hahaa nyt rasismin lietsojat saadaan kiikkiin".
Jokaisen normaalin ihmisen mielessä olisi suru ja osanotto uhreja ja heidän omaisiaan kohtaan.
Hävettää tuollaisten vihanlietsoja Tirrosten puolesta.
Käyttäjän harritirronen kuva
Mitä vihaa on vaatimisessa rasismin kitkemiseksi tästä yhteiskunnasta. Useat nuorten keskustelupalstat ovat täynnä rasistista aivopesukuonaa. Näin ei voida jatkaa. Viranomaisten pitää nyt vihdoin puuttua tähän asiaan.
Olisiko ylläpidon aika poistaa tällainen blogi missä lietsotaan vihaa ihmisiä kohtaan kauhean tapahtuman kustannuksella ilman mitään parempaa tietoa?
Käyttäjän harritirronen kuva
Kertoisitko minullekkin ketä vastaan lietson vihaa kun vaadin rasismin tuomitsemista?
Tirronen,
Älä teeskentele vieläkin tyhmempää kuin olet. Seiso sanojesi takana ja kanna vastuu puheistasi ja kirjoituksestasi jos/kun sen aika tulee.
Käyttäjän harritirronen kuva
No, kerro nyt sitten, ketä vastaan lietson vihaa?
Laita ilmoitusta ylläpidolle vain. Selvästi tuo huhujen levittäminen ja ihmisryhmää vastaan kiihottaminen rikkoo sääntöjä, ellei jopa lakia. Itse laitoin jo ilmoituksen, ylläpito saa sitten tutkia, ovatko he samaa mieltä vai eivät.
Käyttäjän harritirronen kuva
Tyhjänpuhumisen sijaan voisitte jo nyt vihdoinkin kertoa, mitä ihmisryhmää kohtaan lietson vihaa, rasististen rikosten tekijöitä kohtaan vai?
Luehan ensimmäinen viestisi. Miksi levität huhuja ja lietsot vihaa?
Tirronen, spekuloidahan toki voi, mutta ihmisiä on kuollut.
Otit tällä kirjoituksellasi melkoisen riskin. Jos olet väärässä ja riski toteutuu, toivottavasti myös kannat riskisi ja vähintäänkin pyydät anteeksi.
Sama koskee luonnollisesti niitä, jotka täällä tai muualla leimaavat ravintolayrittäjiä tai heitä lähellä olevia tahoja jo varmoiksi syyllisiksi vastaavalla tavalla kuin Tirronen.
Hävetkää, molemmat!
Käyttäjän harritirronen kuva
Minä ole peräänkuuluttanut sitä vastuuta joka mielestäni nyt jo muutaman vuoden rasismia ympäri nettiä kylväneiden pitäisi ottaa. Mutta hehän puolustelevat tätäkin usean ihmisen kuolemaan johtanutta iskua.
LÄHDE?
Missä ja kuka PUOLUSTELEE tätä iskua?
Suora linkki, kiitos!
Kerrohan nyt, kuka puolustelee ja missä? Olet tuota halpamaista kommenttia heittänyt jo niin moneen paikkaan, että yritä edes leikkiä miestä ja seiso sanojesi takana. Vielä kerran: kuka puolustelee tuota tulipaloa (tai "iskua", kuten vailla mitään tietoja ja vihaa lietsoen sanot) ja missä? Laita vaikka lainaus.
Käyttäjän harritirronen kuva
Lukekaa tämä ketju alusta. Tämähän on kuulema homojen kosto tai ties mitä päätöntä eli kyse on vähättelystä.
Sinä et Harri ole ihan terve.
Käyttäjän harritirronen kuva
Pyytää anteeksi, keneltä? Ravintolan polttajilta vai?
On todella äärimmäisen mielenkiintoista mihin sokea usko omaan ideologiaan ajaa ihmiset. Esimerkiksi Tirronen vedeät suoraan johtopäätöksiä tekijöistä ja heidän motiiveistaan, vaikka kenelläkään (muulla kuin tekijöillä ja mahdollisesti poliisilla) ei ole aavistustakaan niistä.
Anteeksi, mutta keskustelu vaikkapa mainostamallasi homma-foorumilla on tähän liittyen paljon asiallisempaa. Itse en osaa ottaa oikein muuta kantaa kuin että todella surullinen tapaus, oli tekijä(t) tai motiivi(t) mitä tahansa.
Käyttäjän harritirronen kuva
Olen pari kertaa homma-foorumilla käynyt ja "vitsit" olivat niin vastenmielisiä, että pidän sitä foorumia lähinnä rasistisena sontalaatikkona.
Homma-forumin keskustelu asiallista? Ainakin reilu vuosi sitten hauskojen kuvien osiossa oli lukuisia tiettyjä etnisiä ryhmiä vähätteleviä kuvia. Foorumi joka jaottelee ihmiset heidän etnisyytensä perusteella, sellaisen keskustelun nimittäminen asialliseksi kertoo jotain henkilön kapeasta maailmankuvasta.
Ihmiset on jaoteltavissa etnisiin ryhmiin. Vaikka kiistätkö, että maailmassa on etnisiä ryhmiä?
Kannattaa myös huomioida se, että foorumilla on useita eri osioita ja yli puoli miljoonaa viestiä. Näytä yksikin vastaavan kokoinen foorumi, jolta et löydä jotain asiatonta materiaalia.
Sen sijaan näytä salongin, tuvan tai kylänraitin puolelta yksikin sellainen viesti, joka olisi täysin asiaton ja jota ei ole moderoitu.
Tavalliset ihmiset ymmärtävät nämä asiat kyllä huolimatta teidän marxistien dialektiseen ideolgiaan kuuluvasta disinformaation levittämisestä, mustamaalamisesta ja panettelusta.
Te olette häviämässä tämän pelin. Tottukaa siihen.
On kyllä todella säälittävää toimintaa Harrilta ihmisiä kuoli ja sinä käytät tilaisuutta hyväksi levittämällä omaa idealogiaasi. Vielä kauheammaksi asian tekee se että teet sen ilman minkäänlaista faktatietoa.
Käyttäjän harritirronen kuva
Onko suvaitsevaisuuden ja rasismin vastustamisen filosofian levittäminen sinun mielestäsi huono asia? Olin väärässä tai en niin kaikki rasistiset iskut pitää tuomita ja se syöpä pitää juuria tästä yhteiskunnasta, tavalla tai toisella.
"Onko suvaitsevaisuuden ja rasismin vastustamisen filosofian levittäminen sinun mielestäsi huono asia"
Ei ole. Mutta tapasi "levittää" sitä on vastenmielinen.
"Olin väärässä tai en niin kaikki rasistiset iskut pitää tuomita ja se syöpä pitää juuria tästä yhteiskunnasta, tavalla tai toisella."
Niin kaikki rasistiset iskut tullaan tuomitsemaan. Onneksi tämä tapahtuu ammattilaisten toimesta. Mutta kuten aikasemmin on todettu sinulla ei ole mitään tietoa että oliko tämä kyseinen isku rasistinen käyt syyttämään ihmisiä joilla ei ole minkäänlaista tekemistä tämän asian kanssa miten tälläinen ajattelu sopii sinun "suvaitsevaiseen filosofiaan"?
Eikö mielestäsi rasisteilla ole ihmisarvoa? Tulisiko kaikki toisinajattelijat mielestäsi lähettää Siperiaan?
Rasistinen väkivalta todella pitää estää. Suuri tai suurin osa etnisten ryhmien välisestä väkivallasta kohdistuu valtaväestöön, joten tehokkain tapa parantaa tilannetta on karsia Suomeen huonosti sopeutuvien ihmisten maahanmuuttoa. Malmön Rosengårdin kaltaisten ghettojen synty Suomeen tulee pysäyttää.
Hommaforumilla nämä asiat on ymmärretty, mutta Harri Tirronen tuntuu kannattavan politiikkaa, joka lisää etnisten ryhmien yhteenottoja.
Käyttäjän harritirronen kuva
"Eikö rasistilla mielestäsi ole ihmisarvoa". Eikös rasisti juuri vähättele muiden ihmisarvoa mitä ihmeellisemmin perustein.
""Eikö rasistilla mielestäsi ole ihmisarvoa". Eikös rasisti juuri vähättele muiden ihmisarvoa mitä ihmeellisemmin perustein."
Et vastannut kysymykseeni.
Tuolla ylempää viittasit 30-luvun Saksaan...Vaihdappa noissa lyhyissä aivopieruissasi ihan kokeeksi rasimmin/rasistin tilalle juutalainen.
Olisiko se tavalla tai toisella "rasismin" kitkeminen kivaa vaikka joillain leireillä?
Tai ihan vain joukkoteloituksin, ampumalla taikka kaasuttamalla?
Tai hei, jos ehdottaisit perustettavaksi valtion rasistien lopettamislaitoksen?
Ja mikä tärkeintä, sinä luonnollisesti aina olisit oikeutettu tunnetilojesi mukaan määrittelemään rasistit/rasimin tapaukohtaisesti?
Sitten hiukan infoa:
1.Jos joskus uskallat lähteä katsomaan suurta maailmaa Suomen ulkopuolelle, ole varuillasi,sen kalliin kulkuvälineen perille viemisestä saattaa vastata "Nuori sekopäinen hommaforumille kirjoittaja" jos toinenkin.
Toivottavasti tämä järkyttävä tieto ei aiheuta yökastelua.
2.Räjähdykseen ei tarvita räjähdysainetta, sopiva kaasuuntuminen riittää ja joskus pelkkä ihan pölykin, kyse on enneminkin tilasta.
Olen jos jonkin näköistä blogia nähnyt mutta tämä Tirrosen kyhäelmä aiheuttaa lähinnä vaivautunutta myötähäpeää.
Käyttäjän EDUSKUNTAVAALIT kuva
Voi kuinka hauskaa, kun taas hyysärit saivat aiheen syytellä maahanmuuttokriitikkoja. Olisivat olleet hiljaa jos ravintola olisi ollut suomalainen. Aion jatkaa maahanmuuttokritiikkiä ihan samalla tavalla kuin aiemminkin. Olen liian älykäs siihen, että laskelmoidut manipulaatiokirjoitukset vaikuttaisivat maahanmuuttopolitiikan kritisointiini.
Käyttäjän harritirronen kuva
Eikö omaatuntoa paina, jos jotkut höyrypäät saavat jutuistasi idean tehdä pommi-iskun kebab-ravintolaan ja surmata ihmisiä?
Eikö sinun omatuntoasi paina jos joku höyrypää saa sinun jutustasi idean käydä "rasistien" kimppuun?
Kuten tuolta voi lukea, räjähdykset johtuvat palokaasuista eikä pommeista. Harrilla nyt taitaa olla vanne hiukan kireällä. Istu rauhassa alas sohvalle ja seuraa uutisia. Kyllä se totuus polisien avulla selviää. Senkin jälkeen kun syylliset löytyy, niin senkaltaiset syytökset mitä sinä esität on todella typeriä.
Aikani on tullut. Vetäydyn eläkepäiville hyvillä mielin ja Harri Tirronen on tuleva ottamaan paikkani.
Törkeä ja kammottava teko tuo murhapoltto. Melko törkeä on myös tämä vihanlietsojan blogaus. Tajuatko Tirronen, että ihmisiä on kuollut. Miksi US poistaa vähän väliä blogeja mitä ihmeellisimmistä syistä, mutta tällainen vihanlietsonta saa olla täällä?
Käyttäjän harritirronen kuva
Täsmennätkö ketä kohtaan lietson vihaa jos tuomitsen rasismin?
"halla-aholaiset, hommafoorumit ja täälläkin maahanmuuttajia mustamaalaavat"
Ymmärrätkö, että tämä on aivan sama kuin jos joku kirjoittaisi blogin jossa julistaisi että "radikaalivihreät tekivät murhapolttoiskun pizzeriaan, tuomitkaa kaikki radikaalivihreät" tai että "rkp:n kannattajat tekivät murhapolton pizzeriaan, joko olisi aika tuomita rkp:n kannattajat".
Kukaan ei tiedä miksi joku teki noin kammottavan teon. Jos odottettaisiin ja että poliisi tiedottaa motiiveista. Kosto, ihmissuhteet, vakuutuspetos, nuorten tyhmä päähänpisto jne..
Kuule nyt Tirronen.Eiköhän sun olis aika hakeutua hoitoon!Sä jankkaat ja jankkaat rasismista.Tajuatko,että sun omat puheet on niin pakkomielteistä rasismia (kantaväestöä kohtaan),että luulisi sun saaneen aivopesukoulutusta 30-luvun Saksassa.Ketään ei ole vielä syytetty,saati tuomittu.Millä helvetin oikeudella sä vedät johtopäätöksen,että teko on kantaväestöön kuuluvien tekemä viharikos???Tällaset latvalahot pitäis laittaa ikuiseen kirjoituskieltoon.
Koska Tirrosen harjoittama vihanlietsonta soi harmoniassa vihervasemmistolaisen toimitustyön kanssa.
Käyttäjän harritirronen kuva
Jos sanon maahanmuuttajien mustamaalaajia maahanmuuttajien mustamaalaajiksi niin mitä vihanlietsontaa se on?
Vihanlietsontaa on se että syyllistät ihmisryhmiä ilman todisteita. Jotkut kutsuisivat tätä syrjinnäksi ja joissain piireissä tätä voitaisiin kutsua jopa jonkinlaiseksi "rasismiksi".
Oli tilanne sitten niin tai näin, lopputuloksena persujen kannatus vain nousee. Sinä Harri olet kannatuksen nostossa hyvin mukana.
Käyttäjän harritirronen kuva
Nyt taidat erehtyä, jos ja kun tämä isku paljastuu rasistien tekemäksi niin alkaa suurenkin yleisön silmät avautua. Tässä iskussa kun taisi kuolla muita kuin maahanmuuttajia. Saat vielä lukea monta surullista tarinaa uhreista. Siinä ei paljon sympatiaa maahanmuuttokriitikoille heru. Olen jo aikaisemmin kirjoituksissani ounastellut, että persujen maito ehtii purkissa pilaantua ennen vaalipäivää.
Sinunlaisesi "hyödyllinen" harri, olisi varmasti menestynyt erinomaisesti Neuvosto-Suomessa.
Kerro toki Harri, että mitä Halla-Aholaisille, Hommalaisille ym. pitäisi tehdä?
Käyttäjän harritirronen kuva
Sen jätän viranomaisille, kunhan heidän silmänsä avautuvat.
Laitoin juuri nettivinkin poliisille osoitteen ja Tirrosen tekstien ja kommenttien lainausten kera. Saavat tutkia, onko syytä puuttua Tirrosen vihapuheisiin ja huhujen levittämiseen. Vihan lietsominen on sairasta ja säälittävää - olipa sitten "suvaitsevainen" tai "rasisti".
Käyttäjän harritirronen kuva
Älä tee itsestäsi naurettavaa. Ensin pitäis olla vihapuheiden kohde. Kukaan ei vain ole sitä pystynyt minulle vielä tarkentamaan, pystytkö sinä? Vai eikö rikosten tekijöitä saa tuomita nettikirjoituksissaan.
Luehan kommenttisi ihan ensimmäisestä viestistä alkaen. Levität huhuja ja lietsot vihaa "halla-aholaisia", "hommafoorumeita" ja muita kohtaan täysin vailla perusteita. Ilmoitus tehty. Jos sinuun otetaan yhteyttä joko ylläpidon tai poliisin taholta, älä siis ylläty. Vihaa ei suvaita, ei "suvaitsevaisilta" eikä "rasisteilta".
Poliisi epäilee tuhopolttoa tällä hetkellä, ja salapoliisi Tirrosella on jo syyllisetkin selvillä.
Toisaalta, vaikka tekijöiksi paljastuisivatkin valkolaiset rasistit viharikoksineen, niin se on kuitenkin yksittäistapaus jota ei saa yleistää. Ihan oikeasti, edellinen ei ollut vitsi.
Käyttäjän harritirronen kuva
Onhan näitä samantapaisia hyökkäyksiä ulkomaalaisten pitämiä pitserioita kohtaan ollut ennenkin. Mutta nämä teot tuntuvat koko ajan menevän vain röyhkeämmiksi, mitä seuraavaksi jos peliä ei puhalleta poikki.
Kun shkupolli ampui viattomia suomalaisia Sellossa, olitko heti syyttämässä kaikkia muslimeita?
Sairaita yksilöitä on jokaisessa ryhmässä. Ikäviä tapauksia joita kukaan ei suomessa toivo. Mutta syyttelysi menee liian pitkälle.
Tekstisi on törkeää sekä perusteetonta hommafoorumin ja sen jäsenten leimaamista.
Teen valituksen kirjoituksestasi uuden suomen toimitukselle.
Käyttäjän harritirronen kuva
Mitä leimaamista se on, jos käy itse katsomassa ja toteamassa hommafoorumin sontalaatikoksi.
Tämähän voi olla false flag, kuten syyskuun 11. Jos kerran alkaa heti pauhu nettisensuurin ym. puolesta.
Luin blogiasi. Olet ilmeisesti myös feministi? Pitääkö paikkansa?
Jos olet, niin selittääkö se käytöstapojesi puuttumista edes jollakin tavoin?
Käyttäjän harritirronen kuva
Feminismi ja rasismin vastustaminen ovat hyviä asioita.
Osanottoni menehtyneiden omaisille. Ihmettelen kovasti missä on ihmisen käytöstavat kun lähtee tuoreella tragedialla ajamaan jotain omaa ideologiaa?
Käyttäjän harritirronen kuva
Rasismia kannattaa aina vastustaa ja rasististen tekojen tekijät tuomita.
Käyttäjän frank kuva
Erittäin vastenmielistä käyttää ihmishenkiä vaatinutta tapahtumaa omien tarkoitusperien propagoimiseen spekuloimalla mahdollisten rikollisten alkuperästä.
US-blogien ylläpitäjä, jonkinlaisen linjauksen julkaiseminen tällaiseen käyttäytymiseen olisi nyt enemmän kuin paikallaan!
Käyttäjän harritirronen kuva
Sinä et tietenkään ole nähnyt kuinka Uuden Suomen blogipalvelussa saa jatkuvasti lukea maahanmuuttaja, islam, suomenruotsalais jne vastaisia kirjoituksia mitä uskomattomin tavoin perusteltuina. Kannattaisi varmaan avata se toinenkin silmä.
Käyttäjän frank kuva
Arvostelu on yksi asia, juuri traagisesti menehtyneden ihmisten kustannuksella ratsastaminen taas käytöstä alta kaiken arvostelun.
Toivon edelleenkin ylläpidon selkeää linjausta.
Käyttäjän mheikka kuva
Suomessa ei ole tietääkseni mitään joukkosyyllisyyttä. Vain yksilöt voivat olla rikokseen syyllisiä.
Kannattaa luottaa poliisiin.
"Olen liian älykäs siihen, että laskelmoidut manipulaatiokirjoitukset vaikuttaisivat maahanmuuttopolitiikan kritisointiini."
Jesss, self-proclaimed älykkö ilmoittaa virallisesti vetäneensä Tirrosen oikeamielisestä ja täysin ymmärrettävästä, mutta päin pakaraa perustellusta tunnekuohusta herneen hermeettiseen nokkaansa, muttei aio sitä sanoin sanoa. Hommaforum-copypaste, much? Teitä on nasta seurata.
Törkeää vihan lietsontaa omien tarkoitusperien ajamiseen tirroselta, toivottavasti blogi suljetaan ja mies jäähylle. Ei mitään käytöstapoja tirrosella lähteä mässäilemään kuolemantapauksilla.
Käyttäjän harritirronen kuva
Suomessa on tietääkseni sananvapaus.
Ja se sananvapaus koskee vain tahoja, jotka ovat kanssasi samaa mieltä? Ei siis hommafoorumia tai halla-aholaisia?
Sananvapaus ei tarkoita, että muiden yksityisten tahojen pitäisi julkaista kommenttejasi. Sananvapaus tarkoittaa, että valtio ei saa estää sinua sanomasta mielipiteitäsi eikä saa niistä rangaista.
"Kannattaa luottaa poliisiin."
Kiitos.
"Kaiken maailman halla-aholaiset, hommafoorumit ja täälläkin maahanmuuttajia mustamaalaavat..." Unohdit listaltasi PerusSuomalaiset ? ?
Käyttäjän harritirronen kuva
Kiitos ehdotuksesta, ehkä sinulla on sille joku perustelu.
Ei ole terveen miehen tekstiä tämä blogi, valitus lähti eteenpäin.
Käyttäjän harritirronen kuva
Jos rasismin ja murhapolttojen tuomitseminen ei ole tervettä niin mikä sitten on.
Jos käy ilmi, että kyseessä ei ollut kantasuomalaisten harrastama rasismi ja että kyseessä oli onnettomuus tai sitten vakuutuspetos, onko sinussa miestä myöntää virheesi, vai vetoatko siihen, että "olisi voinut olla"? Vastaathan tähän, etkä jätä tätäkin sinulle hankalaa kysymystä vastaamatta?
Näytöt, todisteet kiitos? Miksi kirjoitat roskaa. Juliet oli hieno kiva kuppila jossa itsekin kävin. Oli syyllinen kuka tahansa toivottavasti selviää pian. 3 kuollutta - neljä loukkaantunutta - karmeaa!
Älä Harri vielä riemuitse. Koko soppa on vielä tutkimatta. Netti ei koskaan unohda mitään, ja jos nuolaiset ennen kuin tipahtaa saatat joutua katumaan.
Käyttäjän harritirronen kuva
Katumaan sitäkö, että tuomitsen rasismin?
Et sinä tuomitse rasismia. Sinä tuomitset perusteettomasti ryhmiä, joita pidät rasistisina. Ja levität itse keksimiäsi huhuja.
Käyttäjän harritirronen kuva
Siis minkä ryhmän ja millä tavalla?
Luehan taas se ihan ensimmäinen viestisi. Alkaako jo kaduttaa?
No mitenköhän tämän nyt sitten tulkitsee, eli jos tekijät eivät nyt joskin syystä olisikaan niitä peräänkuuluttamiasi rasisteja ja natseja, vaan tekijänä olisivat esimerkiksi johonkin etniseen ryhmään kuuluvat. Kijoittaisitko seuraavan blogin että kyse on yksittäistapauksesta jota ei voi yleistää, toisit ideologisen huolesi siitä ettei tämä lisää rasismia ja vaahtoaisit asiasta suuttuneita kansalaisia (mielestäsi viharikollisia?) vastaan pyhää vihaasi.
Toivottavasti nämä mahdolliset vääryyden tekijät saadaan kiinni, olivat sitten aivan keitä tahansa, ei riitä hitustakaan ymmärrystä heitä kohtaan.
Käyttäjän harritirronen kuva
Tuomitsen teon, olivat tekijät ketä hyvänsä. Erityisen pahan pidän sitä, jos teolla on rasistiset motiivit koska se on yksilöiden lisäksi kohdistettu koko kansanryhmää eli maahanmuuttajia kohtaan. Arvatenkaan kyseiset kebayrittäjät eivät olleet tehneet kyseisille murhapolttjille mitään pahaa.
"Arvatenkaan kyseiset kebayrittäjät eivät olleet tehneet kyseisille murhapolttjille mitään pahaa."
Lisää arvauksia. Sopii linjaasi.
En aivan ymmärtänyt tätä rasistipointtia. Mielestäni kusipäiset murhapolttajat pitäisi pistää häkkiin ja heittää avain jorpakkoon. Uhrien tai murhapolttajien etnisestä taustasta tai motiiveista riippumatta.
Olenko nyt rasisti? Ja miksi tästä aiheesta täytyy kiihtyä niin hirveästi?
Käyttäjän JaniRantala kuva
Pohditaanpas välillä mitä siellä on tapahtunut. tulipalo alkoi keittiöstä joka on todennäköisesti paikan perällä. Hämeenkadulla on liikettä sen verta paljon että mahdolliset tuhotyöntekijät tuskin ovat kilauttaneet paikan etuovea sisään ja menneet tekemään tulipaloa. Ajankohdaksi on valittu vuorokauden hiljaisin hetki jolloin on helppo todeta että teko on ollut suunniteltu. Todennäköisesti kiljuskinit eivät viitsisi pelkän rasistisen rikoksen takia nähdä näinpaljoa vaivaa, ja ottaa riskejä.
Teon motiivit voisivat olla henkilökohtaiset kaunat tai vakuutuspetos.
Ilmeisesti paikkaan on osattu mennä juuri oikeasta ovesta, joten on todennäköistä että tekijät ovat tienneet mitä ovat tekemässä. Tämä sulkisi mielestäni puhtaasti rasistiset motiivit pois.
Rasistisia motiiveja vastaan puhuu myös sekin että teossa on kuiteskin aikamoiset riskit kun samaan aikaan aivan varmasti olisi ollut helpompia kohteita tiedossa.
Kun voi vielä päätellä että tekijät ovat tunteneet paikan ja suunnitellet teon niin tämä sulkisi jo kiljuskinit pois, ellei heillä olisi henkilökohtaisia kaunoja juuri kyseisen paikan omistajia kohtaan.
Ennen kirkoituksesi lukemista suhtautumiseni tapahtuneeseen oli lähinnä traaginen onnettomuus, mutta tekstisi lukemisen jälkeen suhtautumiseni muuttui.
Jos tapahtuma paljastuu vakuutuspetokseksi, kebab-ravintoloiden reviirikonfliktiksi, joksikin muuksi etnisten vähemmistöjen väliseksi konfliktiksi, etnisen organisoituneen rikollisuuden välien selvittelyksi tai ravintolan työntekijöiden törkeäksi huolimattomuudeksi, tulen ottamaan asiasta kaiken propagandahyödynnettävyyden irti. Potentiaali on jopa suurempi kuin case Shkupollissa varsinkin huomioiden, että ensi huhtikuussa on eduskuntavaalit. Tältä osin sinun on tosiaan syytä toivoa, että kuulapäät ovat olleet asialla mitä vastaan puhuu jo pelkästään, että tavallisesti tähän mennessä kyseisen tahon edustajilla on ollut tapana jäädä jo kiinni.
Eli onko mielestäsi psykopaatin joka vihaa tasapuolisesti kaikkia tuntemiaan ihmisiä yksilöinä tekemä murha vähemmän tuomittava kuin rasistin tekemä murha joka kohdistuu kansanryhmää vastaan ?
Mitä Tirronen tarkoitat "Pelin puhaltamisella poikki" rasismilta?
Harri se vaan hutkii tutkimatta.
Onko "pelin puhaltaminen poikki" sensuuria, sakkojen jakelua, keskustelufoorumeiden sulkemista(?
Kerroppa saman tien Harri Tirronen ensi viikon lottonumerot, kun kerran selvänäkijävaihteen päälle pistit.
Käyttäjän leenarosendahl kuva
Pitäiskö sanoo niitä mustapukuisia maahanmuuttokriitikoiksi?
Käyttäjän JaniRantala kuva
No ei se sullakaan järki paljoa päätä pakota.
Häpeä! Osoita edes jotain kunnioitusta uhreja ja omaisia kohtaan. Voit vetää rasisti korttisi sitten jos siihen on aihetta. Nyt et tiedä tapahtumasta sen enempää kuin muutkaan.
Painu sinä ällöttävä lehmä helvettiin siitä politikoimasta. Saatanan kusipää, ymmärrätkö että siellä on kuollut toisten omaisia. Vittu että voikin olla viheliäinen otus. "Suvaitsevainen" tosiaankin. Saatana, että pistää vihaksi tuollaiset toisten vielä hautaamattomien ruumiiden päälle kuseskelevat mielestään hienot ihmiset. OLET VASTENMIELINEN LEHMÄ!
Hyvin persumainen kommentti.
Rosendahl ratsastaa hienosti kuolleiden ihmisten kohtalolla julistaakseen omaa jälkitaistolaista maailmankuvaansa. Vasemmistonilkkeillyä parhaimmillaan.
Oikeataan, silloin kun ei anneta kunnon tuntomerkkejä poliisin toimesta, on asialla yleensä perusvalkonaamasuomalaisesta poikkeava yksilö.
Eli yleensä maahanmuuttaneita kriitikoita.
Kiitos Harri tästäkin aivopierusta. Kannattaisi varmaan pistää korkki kiinni nyt ennen kuin nolaat itsesi entistä pahemmin, tosin tuosta pisteestä ei pysty enää kovinkaan syvemmälle vajota. Onko missään sanottu että tulipalon aiheutti räjähdys vai olisi kenties kyseessä (palo)kaasuräjähdys? Toisekseen suomalainen "Urjalan varavaltuutettu" heittäisi kebabravintolan ikkunaa kivellä, kun taas kilpaileva kebab yrittäjä molotovilla. Toisaalta jos palo on syttynyt sisäpuolelta, niin onkohan yrittäjältä vahingossa jäänyt liesi päälle ja kaasuhana auki? Me emme sitä voi vielä tietää, mutta antaa poliisin tutkia asiaa ja syyttäjän syyttää syylliseksi epäiltyjä.
Surunvalittelut uhreille ja uhrien omaisille
tirronen hei noi jäbät trollaa sua mennen tullen, äijän pää heilahtaa useammin kuin pubissa vessan ovi
Erittäin ikävä tapahtuma, ja pahoittelut omaisille.
Mutta mutta, miksi ihmeessä syytät hommalaisia, halla-aholaisia ja muita ilman mitään todisteita? Tuohan on törkeää kunnianloukkausta. Miksi et ole kärkkäänä syyttämässä imaameita kun joku muslimi raiskaa naisen? Hei haloo! Osoitat kirjoituksellasi suurta välinpitämättömyyttä omaisia ja uhreja kohtaan. Syytä sitten kun tiedät jotain. Älä arvaile!
Harri, käyt vielä ilmeisesti peruskoulua?
"Pitäiskö sanoo niitä mustapukuisia maahanmuuttokriitikoiksi?"
Joo, niin tais ne ruotsin "suvaitsevaisetkin" sanoa erästä miestä ruotsidemokraatiksi ja saman tien antoivat sille puukosta. Harmi vaan ettei kyseisellä miehellä ollut mitään tekemistä koko puolueen kanssa.
Käyttäjän reijotossavainen kuva
Ensin pitää tutkia, sitten vasta hutkia.

2 kommenttia:

  1. Sinulla on ylläpidon poistamaa matskuu täällä. Tää kirjoitus tai sen seuraukset on jo poliisiasia. Kannattaa poistaa.

    VastaaPoista
  2. Millä perusteella kannattaa poistaa?

    Jos tekstin sisältö luokitellaan lainvastaiseksi, niin tämähän on vähän sama asia kuin ottaisi kuvan rikoksesta. Ei tästä minulle mitään ongelmia voi seurata, vaan ehkä noille kirjoittelijoilla, etenkin Harri Tirroselle.

    VastaaPoista